ملف كامل لانواع المربات

كول نار

G.M.K Team
رد: ملف كامل لانواع المربات

{{{ مربي الزيتون Olive Spread}}}







طريقة عمل مربي الزيتون


المقادير


كوبان زيتون أسود
(يصفي من أي زيت ويخلي من النواة)


فصان ثوم مفري


ملعقتان صغيرتان زيت زيتون


1 ملعقة صغيرة عصير ليمون طازج


1 ملعقة صغيرة مستردة


1/2 ملعقة صغيرة زعتر


3 شرائح أنشوجة مخلية (اختيارية)


الطريقة


تخفق جميع المكونات مع بعضها


في الخلاط الكهربائي.


تقدم المربي مع الخبز أو المكرونة.​
 

كول نار

G.M.K Team
رد: ملف كامل لانواع المربات

{{{ مربى البرتقال والأناناس Orange Pineapple jam}}}



المقادير


3 حبات برتقال من الحجم الكبير.


ليمونة.


حبة أناناس كبيرة.


كيلو سكر


الخطوات



1 قطعي البرتقال والليمون الى دوائر ناعمة
دون أن تزيلي قشرتها وقطعيها


لأجزاء صغيرة، واحتفظي بالبذر جانبا


ضعي البذور في قطعة قماش صغيرة
ثم لفيها وأحكمي إغلاقها بواسطة خيط


أزيلي الجزء الأعلى من حبة الأناناس
ثم تخلصي من قشرته الخارجية ومن


الشوائب الصلبة. قطعي الأناناس بعد ذلك لأجزاء
صغيرة متساوية الحجم مثلما


توضح الصورة.


ضعي لترا من الماء في قدر مع قطع البرتقال و


الليمون والأناناس والبذر على النار


وعندما تغلي المقادير خففي درجة الحرارة


واستمري في الطبخ حتى تصبح المقادير جد ناعمة.


أزيلي كيس البذر من الحلة وتأكدي من أن قشرة الليمون
والبرتقال أصبحت ناعمة.



أزيلي القدر من على النار
ثم أضيفي السكر واتركي المقادير على نار


هادئة حتى يذوب السكر.


احتفظي بصحنين في المجمد
ثم اسكبي فوقهما كمية


من الخليط لقياس مدى تماسكه، وإذا لم يكن
متماسكا أعيديه الى النار


وكرري العملية حتى يتماسك


اتركي الخليط يبرد
ثم اسكبيه داخل الزجاجات المخصصة لذلك
وأحكمي إغلاقها بواسطة الورق المخصص
 

كول نار

G.M.K Team
رد: ملف كامل لانواع المربات

مربى الجوافة ألذ أنواع المربات
clear.gif



المقادير:
• كيلو جوافة.
• كيلو سكر سنترفيش.
• نص كوب مياه.
• 2 معلقة كبيرة عصير ليمون.


الطريقة:
1. هنغسل الجوافة ونقطعها شرائح ونشيل قلبها علشان نتخلص من البذور الموجودة.


2. بعد كده نحطها مع شوية ميه على نار هادئة لغاية ما نلاقي إنها بدأت تلين، نشيلها من على النار ونسيبها لغاية ما تبرد.


3. هنضيف السكر إلى ماء السلق والجوافة ونحطهم على نار هادئة مع التقليب المستمر لغاية ما السكر يذوب.


4. هنضيف إليهم عصير الليمون مع استمرار التقليب لمدة 5 دقائق ونزع الريم اللي بيتكون أولا بأول.


5. لما نلاقي المربى استوت هنشيلها من على النار ونسيبها لغاية ما تبرد وبعد كده نعبيها في برطمانات نظيفة ومفيهاش أي آثار للميه ونقفلها كويس وندخلها التلاجة.
***********************
 

كول نار

G.M.K Team
رد: ملف كامل لانواع المربات

‏مربى "البلح السماني" حلوة قوي في السندويشات

clear.gif

المقادير:
• كيلو بلح سماني.
• كيلو سكر سنترفيش.
• عصير ليمونة كبيرة.
• قرنفل ولوز مقشر للحشو "اختياري"

الطريقة:
1. هنسلق البلح ونقشره ونشيل منه النوى.

2. هنحشي كل حبة بلح بنصف لوزة مقشرة أو حبة قرنفل.

3. هنضيف السكر إلى مياه السلق ونسيبه شوية على النار مع التقليب لغاية ما السكر يذوب وبعد كده نضيف إليها عصير الليمونة... مع التقليب المستمر وإزالة الريم اللي بيظهر أولا بأول.

4. عندما يبدأ المحلول السكري السابق في الغليان نحط البلح.

5. بعد كده نسيب المربى تغلي على النار ويتحول لون المحلول السكري إلى لون أحمر غامق ويبقى سميك القوام بس ناخد بالنا إننا نشيل الريم أولا بأول.

6. لما نلاقي المربى استوت نشيلها من على النار ونسيبها لغاية ما تبرد وبعد كده نعبيها في برطمانات نظيفة ومفيهاش أي آثار للميه ونقفلها كويس وندخلها التلاجة.

***********************

 

كلبهار

مراقبة عامة
هور يانعه في بساتين المنتدى نجني ثمارها من خلال الطرح الرائع لمواضيع اروع
وجمالية لا يضاهيها سوى هذا النثر البهي
فمع نشيد الطيور
وتباشير فجر كل يوم
وتغريد كل عصفور
وتفتح الزهور
اشكرك من عميق القلب على هذا الطرح الجميل
بانتظار المزيد من الجمال والمواضيع الرائعه
 
أعلى